Aardbei Tips

Aardbei Tips

Aardbei Tips

Aardbei Tips

Aardbei Tips – Aardbeien zijn zo lekker, bijna iedereen geniet ervan. Maar ze zijn slechts kort verkrijgbaar, de echte verse Hollandse zomerkoninkjes! Hoe kun je de aardbeienperiode verlengen, zonder er al teveel voor te hoeven betalen?

De techniek, de logistiek en de kennis en kunde om goede aardbeien te telen, is inmiddels zover, dat aardbeien vrijwel het jaar rond verkrijgbaar zijn. Toch zijn er zeker in de herfst- en winterperiode geen Hollandse aardbeitje te koop tegen gunstige prijzen. Ofwel ze komen uit warmere landen, zoals Spanje, ofwel ze worden in de kas geteeld. Er zijn zeker goede tips om relatief voordelig een lange periode te kunnen genieten van de Hollandse aardbeien.

Aardbei Tips

  • Kies het moment dat de aardbeien zo voordelig mogelijk verkrijgbaar zijn, en koop relatief groot in. Zeker op de markt is het heel goed te doen, om meerdere bakjes aardbeien te kopen tegen lagere prijzen. Let wel op de grootte van het gezin, immers teveel kopen kost niet alleen veel tijd om de aardbeien te verwerken voor een latere periode, maar ook geld – als deze uiteindelijk niet worden opgegeten.
  • Voor mensen die zelf aardbeien kweken in de moestuin, gelden dezelfde tips
  • De verse aardbeien kunnen ongeveer drie dagen worden bewaard in de koelkast, om deze vers te eten, op alle mogelijk manieren.
  • De aardbeien die ‘over’ zijn, ofwel het teveel aan aardbeien – was deze goed, haal de kroontjes eraf en vries deze in

Aardbei Tips invriezen

  • Was de aardbeien goed, verwijder de kroontjes, droog ze af, of dep ze af met keukenpapier en vries de aardbeien in, in een diepvriesdoosje of:
  • Was de aardbeien goed, verwijder de kroontjes en pureer deze in de keukenmachine of in de blender, om een heerlijke aardbeiensaus in te vriezen in een diepvriesbakje of meerdere diepvriesdoosjes.
  • De verse Hollandse aardbeien zijn op deze manier wel tot zes maanden houdbaar!
  • Lekker bij stokbrood, salades of havermoutpap.